Știați că?

I’m in love with my car

Într-o perioadă în care toată lumea vorbește despre Queen, ne îndreptăm și noi atenția asupra unui lucru pe care îl avem în comun cu membrii trupei, dar și cu marele artist Freddie Mercury: mașinile. Flota de mașini pe care le iubea și pe care a ținut să le aibă în garaj era cel puțin la fel de spectaculoasă ca și el și reprezintă o dovadă a faptului că artistul a căzut pradă luxului și confortului, în detrimentul altor caracteristici ale mașinilor pe care le folosea.

Trupa a compus chiar o piesă cu trimitere directă spre pasiunea pentru mașini intitulată „I’m in love with my car”. Sunetele de motor care se aud în fundalul piesei provin chiar de la Alfa Romeo-ul deținut la momentul respectiv de către Roger Taylor, toboșarul formației, creditat ca autor al piesei.

În afară de această mașină despre care se poate spune că a scris puțină istorie în cariera formației Queen, au existat și alte automobile de referință pe care artiștii le-au condus, colecționat și lăsat moștenire. Ciudat este faptul că Freddie a avut o mulțime de mașini, dar nu avea carnet de conducere. Ce păcat că nu existau servicii de transfer privat în acele vremuri…

  1. 1950 Studebaker Champion – modelul devenit celebru s-a vândut într-o mulțime de exemplare, fapt care a salvat compania de la faliment

2. Daimler Limousine – odată cu ascensiunea trupei, Freddie și-a cumpărat acest model. Și nu e greu de înțeles această opțiune, știind că modelul acesta a fost deținut de către familiile regale suedeze, britanice și daneze.

3.  Rolls Royce Silver Shadow – următoarea pe lista sa a fost Rolls-ul, condus de șoferul lui Freddie (care încă nu avea carnet). Exemplarul ales de el avea finisaje de lemn și piele și un telefon integrat.

4. Mercedes Benz 420 SEL – cumpărat în 1986, un an mare pentru Queen, Mercedes-ul a devenit rapid preferatul lui Freddie. 10 ani mai târziu, mașina s-a vândut la o licitație organizată de casa Sotheby’s. Din păcate, soarta acestei mașini nu a fost una prea fericită, Mercedes-ul ajungând într-o stare deplorabilă din cauza cumpărătorului Ross Waite, care nu și-a permis să o restaureze.

5. Lincoln Town Car – după achiziția unui apartament în New York, Freddie a decis că va circula prin oraș cu această mașină.

6. Range Rover V8 Convertible – nu cea mai excentrică, dar, cu siguranță, cea mai ciudată alegere făcută de Freddie în materie de mașini este acest Range Rover Convertible, care l-a fascinat atât pe Freddie, cât și pe Roger Taylor, în egală măsură.

 

Rămân amintiri frumoase, rămân mașinile sale, pe care colecționarii vor face orice să le obțină, dar, cel mai de preț lucru care ne va rămâne întotdeauna va fi muzica sa. Fredonate și iubite de toată lumea, hiturile Queen, printre care și I’m in love with my car, sunt dovada că muzica unește oamenii, iar cei 27 de ani fără Freddie în care simțim acest lucru și mai mult, ne îndeamnă să-i mulțumim pentru ce tot ne-a lăsat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *