Știați că?

Ce facem în caz că se pierde bagajul?

O problemă destul de des întâlnită în cazul deplasării cu mijloace aeriene este pierderea bagajelor. În cele mai multe cazuri acest lucru se întâmplă la zborurile cu escală, din cauză mutării bagajelor din avioane. În aceste cazuri, companiile aeriene promit despăgubiri, dacă problema nu se rezolvă, însă sunt situații în care clienții își pierd bagajele și nu primesc nimic în schimb.

Care sunt situațiile în care compania aeriană te despăgubește?

Acoperirea costurilor pentru bagele pierdute depinde dacă pierderea este permanentă sau temporară.

În cazul pierderii permanente a bagajului, clientul este rambursat (în măsura în care permite politica fiecărei companii în parte) pentru valoarea bagajului și a obiectelor personale din interior.

În cazul pierderii temporare, compania aeriană despăgubește clientul, dacă politica permite, pentru achiziția bunurilor personale esențiale până la apariția bagajului.

Există, desigur, limitări foarte mari în ceea ce privește bugetul alocat de compania aeriană în cazul pierderii bagajelor și poate dura zile sau chiar săptămâni până se constată pierderea definitivă a bagajului. Dacă bagajul este pierdut, asigurarea de călătorie te va urmări pe tot parcursul vacanței sau șederii: în anumite situații, asigurarea ta de călătorie poate acoperi situația bagajului pierdut prin înlocuirea sa.

Mulți călători au carduri sau asigurări pivate cu diferite opțiuni de călătorie, printre care și asigurarea bagajului și de multe ori acestea au condiții mult mai favorabile pentru client decât asigurarea plătită către compania de zbor. Dacă te afli în situația neplăcută de a face o sesizare cu privire la un bagaj pierdut, o asigurare suplimentară poate face diferența și depăși situația cu succes.

 

Nu uita că Shuttle Choice îți stă la dispoziție pentru o deplasare în siguranță, atât pentru tine, cât și pentru bagaje. Transferul până la aeroport îl asigurăm în condiții premium și, dacă îți este teamă să călătorești cu avionul, te ducem noi acolo unde este nevoie.

Rezervă o mașină aici: www.shuttlechoice.ro/contact

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *