Noutăți, Știați că?

Ce să nu iei cu tine în avion, în bagajul de mână (Partea I)

Dacă zbori frecvent cu avionul, probabil știi că există o politică foarte strictă cu privire la lucrurile pe care le poți lua cu tine în bagajul de mână.

În cazul în care în care ai nevoie și de bagaj de cală, lucrurile sunt mai permisive. Cu toate acestea, dacă deplasarea este scurtă, e mai confortabil să circuli cu un singur bagaj. În plus, elimini riscul care poate apărea în caz de escală, acela de pierdere a bagajului. Așa că, dacă pleci la drum cu un bagaj mic, îți oferim un ghid cu câteva categorii de obiecte pe care companiile aeriene nu le acceptă sub nici o formă. Înainte de asta, însă, atașăm câteva dintre cele mai frecvente întrebări legate de politica bagajelor:

  • Pot lua cu mine uscător de păr, placă sau ondulator?
  • Pot împacheta echipament sportiv?
  • Am voie să duc produse de machiaj? 
  • Am voie să pun brichetă sau chibrituri în bagaj?
  • Pot lua țigara electronică?
  • Pot lua cu mine lamă de ras? 
  • Pot lua cu mine mâncare?
  • Am voie să transport alcool?

Mai jos vei afla răspunsurile pentru diferite situații:

Lichide 

Se pot transporta lichide în containere de maxim 100 ml. Toate containerele trebuie să încapă într-o pungă zip-loc – fiecare călător are dreptul de a transporta o singură astfel de pungă. Containerele mai mari de 100 ml nu sunt permise, chiar dacă nu sunt pline. Poți cumpăra containere speciale în care să torni diverse lichide sau creme, dar și cosmetice sau alte lichide travel-size (se găsesc în hypermarketuri). Aici intră și lichide medicamentoase (picături, geluri și unguente), parfumuri, alcool și altele.

Mențiuni speciale: deși se admite transportul de parfum și lac de unghii, în numele celorlalți călători, este preferabil să nu fie folosite în timpul zborului, putând fi deranjante pentru ceilalți pasageri.

Obiecte ascuțite, lame de ras și altele

Dacă este vorba de trusă de unghii, politicile diferă. În principiu, este indicat să nu transporți în bagajul de mână astfel de obiecte, deoarece riști să fie confiscate. În privința lamelor de ras, doar cele de unică folosință sunt permise. De asemenea, acele de croșetat sunt permise (deși se preferă cele de lemn sau de plastic). Pentru mai multe detalii, te rugăm să consulți politica liniei aeriene cu care vei zbura.

Echipament sportiv

Obiecte strict interzise: bâte de baseball, bețe de ski, tacuri, arc și săgeți, bețe de golf și hochei și alte obiecte similare. Cel mai indicat este să închiriezi aceste echipamente la destinație. Din categoria obiectelor sportive permise fac parte patinele cu rotile și patinele de gheață (aici nu putem băga mână în foc, te sfătuim să te documentezi riguros dacă este cazul).

Rămâi alături de Shuttle Choice, vom continua seria postărilor cu aceste informații, pentru a oferi o listă completă și corectă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *