Noutăți

Cum să te protejezi în aeroport într-o situație de criză

Epidemia de Coronavirus afectează în acest moment mai bine de 20 de state și zeci de mii de oameni, iar situația se schimbă chiar și de la o zi la alta. Experții din domeniul medical din întreaga lume depun eforturi și lucrează la elaborarea unui vaccin, însă până atunci, autoritățile fac apel la calm, indiferent de situație.
La nivel european, cea mai afectată țară de noul Coronavirus rămâne în continuare Italia. Specialiștii ne recomandă să evităm pe cât posibil călătoriile în zonele afectate, însă există o serie de măsuri pe care le putem lua fiecare atunci când călătorim, indiferent de destinație.

Cum ne protejăm în aeroport?

Specialiștii spun că igiena este cea mai importantă și totodată prima măsură pe care o putem lua fiecare dintre noi pentru a ne pune la adăpost de viruși. Regula este valabilă și atunci când călătorim cu avionul și suntem în zone aglomerate.
Autoritățile ne recomandă să purtăm o mască chirurgicală pentru a limita răspândirea virușilor și să nu ne atingem cu mâinile nasul sau fața, pentru a ne proteja. Personalul din aeroport este instruit constant să facă față acestei situații, astfel că este foarte important să respectăm îndrumările pe care le primim și să nu ne panicăm.

Protocoale speciale, în marile aeroporturi

Fiecare aeroport demarează propriile protocoale de siguranță pentru oamenii sosiți din zonele afectate de Coronavirus. În România, fiecare călător trebuie să completeze un chestionar special, iar dacă există suspiciuni se recomandă autoizolarea la domiciliu, evident, la recomandarea unui medic.
În cazul plecărilor spre țări afectate, autoritățile recomandă să respectați cu strictețe măsurile de igienă, să evitați contactul cu animale și să evitați să intrați în contact cu persoane bolnave, în special cu cele care au simptome respiratorii.
La Shuttle Choice, facem tot posibilul să urmăm protocolul instaurat în astfel de situații, asigurând protecția pasagerilor, dar și informând autoritățile atunci când avem o situație cu un client venit dintr-o zonă cu risc major. În speranța că nu vor exista situații grave, ne dorim ca totul să decurgă în condiții de maximă siguranță, atât pentru pasageri, cât și pentru personalul nostru și facem tot ce ne stă în putință pentru a a ne asigura de acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *