Știați că?

Fascinația dictatorilor și celebrităților față de Mercedes-Benz 600 Grosser

Mercedes este una din cele mai luxoase și prestigioase brand-uri de mașini din lume. Cel mai probabil deja știai asta, dar ți-am pregătit o listă de lucruri care fac această marcă și mai interesantă.

„Suspectul” de azi este Mercedes-Benz Grosser, un model foarte avansat pentru vremea sa. Probabil deja te întrebi „Ce poate fi atât de fascinant la mașina aceasta? Că doar au construit între timp modele mult mai avansate.”

Ca să te lămurim, iată câteva lucruri despre mașina propriu-zisă:

Este imensă. De-a dreptul masivă. Are o lungime de aproape 6,5 metri și o greutate de peste 4 tone, iar cu ajutorul motorului V8 de 6,8 litri poate ancora cu ușurință un vas de croazieră. Faimoasa stea cu 3 colțuri ce stă deasupra părții frontale a oricărui Mercedes a trebuit să fie scalată cu 20% mai mare doar pentru a avea proporțiile corecte.

Scaunele, geamurile, trapa solară și portbagajul erau operate de un sistem hidraulic, făcând totul silențios și stilat. Mașina era extrem de versatilă pentru vremea sa, cu o capabilitate offroad mult mai mare față de concurență. Claxonul twin-tone era atât de puternic încât putea sfărâma granitul. Fără exagerare. Avea o manetă ce controla două claxoane distincte, unul din ele fiind claxonul normal. iar celălalt un „monstru”.

Am putea continua despre cât de unică și interesantă este această mașină, dar adevărul e că ai dat click din dorința de a afla cine au fost fericiții proprietari ai acestui model. Așadar, fără a mai trage de timp:

Nicolae Ceaușescu, Fidel Castro, Saddam Hussein, Mao Tse Tung, Pol Pot, Muammar Gaddafi, Kim Il-Sung, Kim Jong-il și Leonid Brezhnev sunt doar câțiva dintre cei mai faimoși proprietari.

Toți acești dictatori iubeau mașina deoarece era un simbol al puterii și al bogăției. Era ceva ce doar câteva persoane selecte își puteau permite să achiziționeze și să conducă una de parcă n-ar fi fost nimic. Și, desigur, le plăceau stilul, rezistența și capabilitățile acesteia.

Iar lista nu se oprește aici. Nici măcar pe departe. Celebritățile reprezentau încă o categorie de oameni care adorau mașina. Iată exemplele cele mai cunoscute: Elvis Presley, George Harrison, John Lennon, Hugh Hefner, Jay Kay de la Jamiroquai (a cumpărat vechea mașină a lui Coco Chanel) și Jack Nicholson, care a cumpărat-o după ce e avut onoarea să o conducă în filmul „The Witches of Eastwick”. Harrison chiar a cumpărat mașina veche a lui Lennon când cel din urmă s-a mutat din Marea Britanie în Statele Unite ale Americii, așa că a rămas cu două.

Putem trage ușor concluzia că 600 Grosser nu e doar o simplă mașină. E o adevărată legendă a automobilelor.

Rezervă-ți și tu un drum în Mercedes, cu șoferul tău personal aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *